AIRCO REPARATIES EN SERVICE

Wij bieden zowel service als reparaties aan het aircosysteem van uw auto. Voor het maken van een afspraak of het aanvragen van een prijsopgave kunt u ons bellen of mailen. Vergeet niet om uw kenteken door te geven. Dit is van belang bij het maken van de prijsopgave.

 

WAAROM AIRCOSERVICE BELANGRIJK IS

Zolang de airco zijn werk doet, denkt u wellicht niet zo snel aan het onderhoud hiervan. Toch is het niet onbelangrijk om de airco op zijn tijd een servicebeurt te geven. Buiten de aircovloeistof / gas, zit er namelijk ook olie in welke ervoor zorgt dat de aircocompressor (ook wel aircopomp genoemd in de volksmond) gesmeerd blijft. Als er te weinig aircovloeistof en dus olie in het systeem zit, kan de compressor en andere delen van de airco kapot gaan.

PRIJZEN

Aircoservice* €78,05 incl. BTW
Aircovloeistof R134a per gram (incl. fluor en olie) €0,11 incl. BTW
Aircovloeistof R1234YF per gram (incl. fluor en olie) €0,21 incl. BTW
Hybride en Elektrische voertuigen: Aircoservice* €121,44 BTW
Hybride en Elektrische voertuigen: Aircovloeistof R1234YF per gram (incl. fluor en olie) €0,25incl. BTW
Airco reinigen** €47,22 incl. BTW

* Bij de aircoservice komt nog de vloeistof in grammen erbij. Gemiddeld gaat in een leeg systeem +/- 500 gram aircogas/vloeistof. Echter zit er meestal nog vloeistof in het systeem welke wij dan reinigen en hergebruiken. U betaald dus alleen voor de vloeistof welke er extra in gaat.

** Wij raden aan om bij het reinigen van de airco ook het interieurfilter te vervangen. Deze kosten variëren per auto.

VEELGESTELDE VRAGEN

 • Mijn airco stinkt, kan daar iets aan gedaan worden?

  Zodra u de auto uitschakelt terwijl de airco nog aan stond, betekent dit dat er nog vocht in het systeem zit. En zoals u weet kan er schimmel ontstaan op vochtige plaatsen. Schakel daarom een 10 minuten voor het einde van uw rit de airco uit, zodat alles door de blower nog droog geblazen kan worden. Stinkt uw airco toch nog? Wij kunnen voor u het interieurfilter vernieuwen en de airco reinigen.

 • Wat is het verschil tussen de 134a en 1234YF?

  In auto’s voor 2017 zit over het algemeen 134a aircogas. Dit gas is schadelijker voor het milieu dan 1234YF en daarom mogen de autofabrikanten sinds januari 2017 alleen nog auto’s met een 1234YF systeem bouwen. Deze gassen mogen absoluut niet met elkaar gemengd worden en daarom moet vooraf eerst het gas geanalyseerd worden. We hebben ook een apart apparaat voor beide gassen om het zo veilig mogelijk te houden. Voor nu is het nieuwe 1234YF gas nog duurder dan 134a gas, maar de verwachtingen zijn dat dit zal omdraaien.

 • Mijn aircopomp/compressor is kapot, klopt het dat er dan zoveel vervangen moet worden?

  Een aircosysteem is een gesloten systeem. Het systeem kan niet goed werken met vocht (water kookt en bevriest op andere temperaturen dan aircovloeistof). De aircocompressor (ook wel aircopomp genoemd) drukt het gas samen (comprimeren), maar vloeistof kun je niet samendrukken. Als er dus vloeistof in de compressor komt, gaat deze kapot. De pomp gaat zwaarder draaien en er komt vloeistof op plaatsen waar het niet hoort te komen.
  Maar de meest voorkomende reden is dat een compressor te weinig smering krijgt (bijvoorbeeld door slecht onderhoud) en hierdoor kapot loopt. IJzervijlsel kan dan in het gehele aircosysteem terecht komen.
  In beide gevallen kan het ook dat de condensor en filterdroger/ accumulator aangetast zijn.  Om te voorkomen dat de nieuwe compressor ook kapot gaat, dienen sommige onderdelen ook vervangen te worden. Na de reparatie dient het systeem ook weer opnieuw gevuld te worden. Alles bij elkaar kan dit een kostbaar geheel worden.

 • Kunnen jullie Hybride en Elektrische voertuigen ook een aircoservice geven?

  Dit kunnen wij zeker! Voor deze voertuigen is het belangrijk dat de juiste soort olie gebruikt wordt. Normaal gesproken is de speciale airco-olie elektrisch geleidend, maar dit kan uiteraard niet voor deze voertuigen. Daarom moet het aircosysteem gespoeld worden en wordt de juiste olie toegevoegd.

© Garagevanriel 2020