AIRCO REPARATIES EN SERVICE

Wij bieden zowel service als reparaties aan het aircosysteem van uw auto. Voor het maken van een afspraak of het aanvragen van een prijsopgave kunt u ons bellen of mailen. Vergeet niet om uw kenteken door te geven. Dit is van belang bij het maken van de prijsopgave.

 

WAAROM AIRCOSERVICE BELANGRIJK IS

Zolang de airco zijn werk doet, denkt u wellicht niet zo snel aan het onderhoud hiervan. Toch is het niet onbelangrijk om de airco op zijn tijd een servicebeurt te geven. Buiten de aircovloeistof / gas, zit er namelijk ook olie in welke ervoor zorgt dat de aircocompressor (ook wel aircopomp genoemd in de volksmond) gesmeerd blijft. Als er te weinig aircovloeistof en dus olie in het systeem zit, kan de compressor en andere delen van de airco kapot gaan.

PRIJZEN

Aircoservice* €73,81 incl. BTW
Aircovloeistof R134a per gram €0,11 incl. BTW
Airco reinigen** €42,35 incl. BTW

* Bij de aircoservice komt nog de vloeistof in grammen erbij. Gemiddeld gaat in een leeg systeem +/- 500 gram aircogas/vloeistof. Echter zit er meestal nog vloeistof in het systeem welke wij dan reinigen en hergebruiken. U betaald dus alleen voor de vloeistof welke er extra in gaat.

** Wij raden aan om bij het reinigen van de airco ook het interieurfilter te vervangen. Deze kosten variëren per auto.

VEELGESTELDE VRAGEN

 • Mijn airco stinkt, kan daar iets aan gedaan worden?

  Zodra u de auto uitschakelt terwijl de airco nog aan stond, betekent dit dat er nog vocht in het systeem zit. En zoals u weet kan er schimmel ontstaan op vochtige plaatsen. Schakel daarom een 10 minuten voor het einde van uw rit de airco uit, zodat alles door de blower nog droog geblazen kan worden. Stinkt uw airco toch nog? Wij kunnen voor u het interieurfilter vernieuwen en de airco reinigen.

 • Kunnen jullie ook R1234YF aircosystemen vullen?

  Momenteel kunnen wij alleen de R134a systemen een servicebeurt geven. Dit zit nu nog in de meeste auto’s. De nieuwere auto’s zijn al wel uitgerust met R1234YF en daarom zijn wij ook aan het bekijken of wij hier een nieuw aircoapparaat voor kunnen aanschaffen. Deze twee verschillende gassen mogen niet gemengd worden en moeten daarom in een apart apparaat komen. We houden u hier op de hoogte van de veranderingen

 • Mijn aircopomp/compressor is kapot, klopt het dat er dan zoveel vervangen moet worden?

  Een aircosysteem is een gesloten systeem. Het systeem kan niet goed werken met vocht (water kookt en bevriest op andere temperaturen dan aircovloeistof). De aircocompressor (ook wel aircopomp genoemd) drukt het gas samen (comprimeren), maar vloeistof kun je niet samendrukken. Als er dus vloeistof in de compressor komt, gaat deze kapot. De pomp gaat zwaarder draaien en er komt vloeistof op plaatsen waar het niet hoort te komen.
  Maar de meest voorkomende reden is dat een compressor te weinig smering krijgt (bijvoorbeeld door slecht onderhoud) en hierdoor kapot loopt. IJzervijlsel kan dan in het gehele aircosysteem terecht komen.
  In beide gevallen kan het ook dat de condensor en filterdroger/ accumulator aangetast zijn.  Om te voorkomen dat de nieuwe compressor ook kapot gaat, dienen sommige onderdelen ook vervangen te worden. Na de reparatie dient het systeem ook weer opnieuw gevuld te worden. Alles bij elkaar kan dit een kostbaar geheel worden.

© Garagevanriel 2020